Protezele pentru membrul inferior sunt acele dispozitive medicale, care au ca scop inlocuirea sau inbunatatirea functiei unei parti a membrului inferior in urma unei amputatii, la dezarticulatii sau orto-proteza in cazul ageneziei. O proteza picior este confectionata de catre tehnicieni ortopezi dupa efectuarea unui mulaj. O amputatie reprezinta o schimbare majora sau totala pentru pacient si familia acestuia, dar pierderea partiala a mobilitatii nu inseamna sfarsitul.

Protezele moderne redau mobilitatea si libertatea de miscare in asa fel, ca pacientul sa-si poata continua viata zi de zi in activitatile sale recreationale sau chiar si la lucru. Cu o proteza la picior pacientul nu va mai fi imobilizat, iar si viata familiei se va usura.

Nu stiti, cum puteti continua viata dupa o amputatie la nivelul membrului inferior? In primul rand aveti nevoie de motivatia dumneavoastra, de o proteza picior corespunzatoare adaptata si de o echipa de recuperare, care include medici, terapeuti, un protezist bun si personal de ingrijire. Totul este posibil! Dupa amputare vi se fixeaza cea mai potrivita proteza la picior, corespunzatoare nevoilor dumneavoastra. De obicei protezarea incepe in spital dupa amputare, dupa care continua intr-o institutie acreditata pentru tehnologie ortopedica. Protezele moderne se apropie treptat de acel drept model, natura, adica corpul uman si purtarea lor previne suprasolicitarea piciorului sanatos, impiedicand aparitia problemelor pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *